Služen pomen parastos poginulim borcima u Čajniču

08.11.2012.

Parastos u Čajniču

ČAJNIČE – Povodom Krsne slave Boračke Organizacije Republike Srpske u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Čajniču, služen je danas tradicionalni molitveni pomen parastos poginulim borcima iz Odbrambeno – otadžbinskog rata sa prostora ove opštine.

Parastos je služio paroh ove crkve Zoran Kalajdžić, a uz prisustvo velikog broja vjernika, porodica poginulih boraca, predstavnika Lokalne vlasti i Opštinske Boračke Organizacije.

Parastos u Čajniču

– “Danas smo obavili pomen parastos poginulim borcima, za koje smo upalili svijeće i položili vijence u Spomen sobi, jer je to najmanje što smo mogli uraditi za njihovu žrtvu u Odbrambeno – otadžbinskom ratu, koji su dali svoje živote za Republiku Srpsku. Obaveza Boračke Organizacije jeste da svake godine obavi dva pomen parastosa poginulim borcima, odnosno 14. februara i na Mitrovdan”, kaže predsjednik Skupštine Boračke Organizacije, Neboiša Obrenović.

Nakon služenja pomen parastosa, predstavnici Lokalne vlasti i Boračke Organizacije, obišli su Spomen sobu, gdje su u čast poginulim borcima prislužili svijeće i položili vijence.