Apel građanima iz Policijske stanice Višegrad

04. decembra 2012. 058.ba

Petarde

Apel građanima iz Policijske stanice Višegrad uz predstojeće novogodišnje i božićne praznike

BEZ UPOTREBE ORUŽJA I PETARDI

VIŠEGRAD – Iz policijske stanice Višegrad upućen je apel građanima da uz predstojeće novogodišnje i božićne praznike ne koriste vatreno oružje i ne upotrebljavaju pirotehnička sredstva, jer usljed nestručnog rukovanja može doći do povrijeđivanja lica ili težih posljedica.

U informaciji proslijeđenoj medijima se kaže da su po odredbama Zakona o javnom redu i miru za neovlašćeno korišćenje oružja i pirotehničkih sredstava predviđene visoke novčane kazne.

Po navedenom Zakonu nikakva pirotehnička sredstva se ne mogu prodavati na pijacama, u trgovinskim radnjama i na drugim sličnim mjestima, osim u registrovanim prodavnicama oružja i municije.

Pripadnici policijske stanice Višegrad u narednom periodu će sa nadležnim opštinskim inspektorima pojačati preventivnu kontrolu, a u školama će se realizovati edukacija učenika osnovnih i srednjih škola na temu „Upotreba pirotehničkih sredstava i nezakonita upotreba vatrenog oružja“.

Na ovim edukacijama policijski službenici će dijeliti letke pod nazivom „Ne dozvolimo da se smijeh pretvori u krik“ i brošure „Petarde nisu igračke“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: