Briga o najugroženijim

Opština Foča - 14. decembra 2012. 058.ba

Opština Foča

FOČA – Briga o najugroženijim porodicama i licima glavna je briga izvršne vlasti u zimskom periodu.

Ovo je zaključeno na sastanku koji je Načelnik opštine održao sa članovima štaba Civilne zaštite, predstavnicima Centra za socijalni rad, davaocima usluga centralnog grijanja, inspekcijskim i drugim službama. Dogovoreno je da se u ovom periodu, kad su temperature veoma niske, posebna briga posveti porodicama i licima koji stanuju u neuslovnim uslovima, kao i onima koji žive od socijalne pomoći.

Utvrđen je prioritet čišćenja snijega gradskih ulica i lokalnih puteva, a dogovoren je i stav po kome će posebni slučajevi dobijati prioritet. Svi bolesnici a pogotovo oni kojima je potrebna hitna pomoć, biće blagovremeno prebačeni do zdravstvene ustanove a intervenisaće se i u drugim hitnim slučajevima.

Građanima je upućen poziv da se uključe u akciju čišćenja snijega ispred svojih kuća i zgrada, a isti poziv upućen je i vlasnicima poslovnih prostora, ugostiteljskih objekata, prodavnica i radnji, koje na čišćenje snijega ispred svojih prostora obavezuje opštinska odluka za čije je nepoštovanje predviđena novčana kazna.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: