Memorijalni pohod „Arsenije Arso Arsenić“

Goran Milić - 25. decembra 2012. 058.ba

Planinari iz Foče na Zelengori

FOČA – Tradicinalno već petu godinu Planinarsko društvo „Zelengora“ organizuje planinarski pohod kanjonom rijeke Tare u čast doajena fočanskog planinarenja Arsenija Arsenića.

Grupa od trinaest planinara je i ove godine krenula stazama pokojnog Arsenija kuda je on posljednji put prošao prije nego što ga je zadesila bolest i smrt. Planinari su obišli kvote Velenići – Meštrevac – Dulin brijeg – Vranovina – Obzir. Na kvoti Obzir je najveća visina kanjona rijeke Tare i iznosi 1300 m od rijeke.

Pješački pohod je trajao preko 10 časova, a ni visina snijega od 40-50 cm nije spriječila istinske ljubitelje prirode da popenju najveći vrh kanjona Tare.

„Visina snijega je na nanosima bila i do metar visine, a vrijeme je bilo idealno. Nismo ni svjesni kakav turistički potencijal ima naša opština“ – rekao je Miloš Blagojević-Čojo i apelovao na nadležne da pomognu u renoviranju planinarskog doma na Meštrevcu koji nosi ime po Arseniju Arseniću.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,