„Na Drini ćuprija“ na hebrejskom jeziku

SRNA - Radoje Tasić - 04. decembra 2012. 058.ba

"Na Drini ćuprija" na hebrejskom jeziku

VIŠEGRAD – Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović donijela je danas u Spomen-biblioteku „Ivo Andrić“ u ovom gradu roman Ive Andrića „Na Drini ćuprija“ na hebrejskom jeziku.

„Prilikom posjete našem gradu istoričar i kulturolog Rami Dovrat je obišao i Spomen-biblioteku koja nosi Andrićevo ime i primjetio da, osim prevoda romana ‘Na Drini ćuprija’ na mnoge svjetske jezike, nema ovog djela na hebrejskom“, pojasnila je Todorovićeva.

On je tada obećao da će se potruditi da pošalje ovaj roman na njegovom jeziku i, kako je napisao u poruci prilikom slanja, pronašao ga je u antikvarnici u Tel Avivu.

Knjiga je štampana u glavnom gradu Izraela 1959. godine.

Bibliotekar Stojka Mijatović zahvalila je na dragocjenom poklonu, istakavši da će knjiga najviše služiti studentima koji izučavaju Andrićevo djelo, a posebno roman „Na Drini ćurpija“.

U Andrićevoj spomen-sobi u višegradskoj biblioteci nalazi se prevod najpoznatijeg romana srpskog nobelovca na 28 svjetskih jezika.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , , , ,