„Na Drini ćuprija“ najprodavanija ove godine

SRNA - 25. decembra 2012. 058.ba

Na Drini ćuprija

INFO – Najprodavanije izdanje Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva u 17 knjižara širom Republike Srpske u ovoj godini bio je roman „Na Drini ćuprija“ nobelovca Ive Andrića.

U saopštenju Zavoda za udžbenike navodi se da je roman „Na Drini ćuprija“ u izdanju Zavoda dostupan u tvrdom i mekom povezu, kao i na engleskom jeziku.

Iz Zavoda napominju da je zbirka poezije „Poj slavuja“ Rada Radovića zauzela drugo mjesto, a njenom rezultatu najviše su doprinijele promocije koje su održane u Foči i Bijeljini.

Treće mjesto pripalo je Njegoševom „Gorskom vijencu“, a upravo u ovoj godini Zavod za udžbenike je objavio drugo izdanje ovog značajnog djela.

Odlične ilustracije, tvrdi povez i popularna cijena zaslužni su da se na listi najprodavanijih nađu klasici za sva vremena – bajke Hansa Kristijana Andersona i braće Grim, navodi se u saopštenju.

Izdanje Zavoda koje je nagrađeno na banjalučkom sajmu knjiga, antologija srpske poezije za djecu i mlade u BiH „Lepo slovo“, nalazi se na petom mjestu, što je takođe odličan rezultat s obzirom na to da je u prodaji svega tri mjeseca.

U oblasti stručne literature u 2012. godini najprodavanije je djelo „Neki modeli instrumenata za planiranje i (samo)vrednovanje rada u školi“ autora Rada R. Lalovića, a zatim slijede dva djela prof. dr Spasenije Ćeranić – „Normalni razvoj ličnosti i patološka uplitanja“ i „Klinička procjena ličnosti i sposobnosti“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,