Načelnik stipendira jednog studenta

Sreten Mitrović - 29. decembra 2012. 058.ba

Tomislav Puhalac

ROGATICA – U Administrativnoj službi opštine još se ništa ne govori o eventualnom smanjenju plata opštinskim radnicima iako je tek usvojeni budžet opštine za 2013. godinu manji za 750.000 maraka u odnosu na procjenu izvršenja u ovoj godini.

Ali je zato načelnik opštine Tomislav Puhalac već umanjio svoju platu za visinu opštinske stipendije koju će staviti na raspolaganje jednom od studenata koji su ove godine prijavili za stipendiju na konkursu koga još nije okončala posebna komisija.

– Na ovaj korak, kazuje Puhalac, odlučio sam se jer sam vidio da stipendiju traži čak 179 studenata sa područja opštine koji studiraju na državnim i privatnim fakultetima. I pored toga što je u budžetu opštine za ovu namjenu planirano 100.000 maraka, biće teško da se zadovolje svi zainteresovani posebno po visini stipendije. Zato dok sam na ovoj funkciji, a ja se nadam najmanje narednih četiri godine, ja ću stipendirati jednog studenta. Što se tiče odabira neka to bude neki iz prvih desetoro rangiranih na opštinskoj listi. Tu mislim da su najbolji studenti. Još ako se potrefi da je taj student iz porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, onda će mi biti još draže. Visine stipendije biće najveća koja se odredi za budžetske stipendiste, a ne interesuje me zanimanje za koje se opredjelio student koji prihvati moju stipendiju.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,