Novogodišnje dileme – gdje i skim za noć veselja

30.12.2012.

Nova Godia u Rogatici

ROGATICA – Vrijeme do Nove godine više se ne mjeri danima nego satima. Prazničnu atmosferu najavljuju lampioni sa stubova javne rasvjete, nešto veća gužva u trgovnskim objektima i samo rijetki reklamni panoi koji pozivaju na organizovani doček nove i ispraćaj stare godine.

Među njima je pano motela „Park“ preduzeća „Vizion“ koji nudi organizovani doček Nove godine u sali i restoranu uz cijenu komplet menija od 28 maraka. „Solo“ stolica, bez menija, je 10 maraka. U noći veselja, koju mnogi nazivaju najluđom, ovdje će goste zabavljati muzičari „Ekstra benda“.
Za mlađi svijet motel „Park“ i u kafeu „Amadeus“ organizuje doček Nove. Cijena ulaza je 10 maraka, a goste će uživo zabavljati DJ SIKE.

I kafe „RiM“ organizuje doček Nove godine. Ovdje će goste zabavljati domaći sastav „Košava“, a ulaz je slobodan. I ostali ugostiteljski objekti otvoriće vrata svim koji svrate u njih. U diskoteci „Tana“ ulaz je 5 maraka.

Ali, sudeći prema raspoloženju naših sugrađana nigdje neće biti gužve. Radnica supermarketa „Despot“, na Trgu oslobodilaca, Mirjana Janković, reče da će najvjerovatnije raditi do kasno uoči Nove godine, a smjenu stare i nove dočekaće kod kuće, u društvu roditelja, brata i snahe. Nada se pravom provodu tek drugo veče Nove godine kada će sa društvom izaći u neki od kafića.

Dragiša Jovičić pripada starijoj generaciji. Novu godinu, zbog niza razloga, posebno finansijskih, dočekaće kod kuće, sa porodicom. Ugođaj će uljepšati kćerka koja dolazi kući iz Banja Luke, gdje studira, a nije dolazila više od dva mjeseca.