Podjela novogodišnjih paketića

29.12.2012.

Omladinski pokret Foča

FOČA – Omladinski pokret Foča je organizovao akciju prikupljanja sredstava za kupovinu novogodišnjih paketića za mališane iz socijalno ugroženih, višečlanih i drugih porodica za koje nije predviđena podjela paketića u kolektivima.

Akciju su pomogli brojni donatori, u prvom redu građani Foče, odbornici, doktori, predstavnici ustanova i preduzeća, a pomoć je stigla i iz drugih krajeva, Republike Srpske, Srbije, Austrije pa čak i Rusije.

Planirano je bilo da se podijeli oko 40 paketića, ali je akcija naišla na izvanredan odziv, pa je u kino sali Centra za kulturu i informisanje paketić dobilo 165 mališana.

Mladen Mandić, predsjednik Omladinskog pokreta izrazio je zahvalnost svim donatorima i istakao da je akcija više nego uspješna:

– Mališani su se fotografisali sa Deda Mrazom, koji ih je pozdravio i podijelio im poklone, a oni su za njega spremili recitaciju i obećali da će slušati roditelje i naredne godine.

Humanitarnu akciju pred Božić organizovaće takođe Omladinski pokret, koji priprema 20 paketa sa namirnicama za socijalno najugroženije porodice.