Posjeta ambasadora SAD u BiH Euroregiji Drina

21. decembra 2012. 058.ba

Zdravko Krsmanović i Matrik Mun

FOČA – Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Patrik Mun (Patrick Moon) posjetu Foči je započeo sastankom sa predsjednikom Euroregije Drina Zdravkom Krsmanovićem.

– Drago mi je što je američki ambasador posjetio sjedište Euroregije Drina gdje smo razgovarali o ogromnom hidroenergetskom potencijalu rijeke Drine i njenih pritoka što predstavlja veliku razvojnu šansu za čitav prostor Balkana ali na način da se svi zainteresovani korisnici voda i građani uključe u proces odlučivanja i kažu svoje potrebe kroz fazu projektovanja kako bi se sve buduće velike kapitalne investicije posmatrale integralno a ne jednonamjenski isključivo za potrebe energetike i u interesu par pojedinaca na štetu javnog dobra i javnog interesa – rekao je nakon sastanka Krsmanović i dodao da će se krajem januara mjeseca održati velika konferencija o hidroenergetskom potencijalu rijeke Drine i razvojnim projektima koje ovaj potencijal sa sobom treba da donese a to je ekonomski oporavak i prosperitet kompletne regije.

Nakon sastanka ambasador je otišao na lokalitet Aladža džamije gdje je prisustvovao ceremoniji obilježavanja završetka druge faze rehabilitacije, projekta finansiranog sredstvima Ambasadorovog fonda za očuvanje kulturnog naslijeđa u vrijednosti 98.000 američkih dolara.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,