Poslije 60 odbijenica Miljana primljena na posao

SRNA - Radoje Tasić - 10. decembra 2012. 058.ba

Miljana Prodan

VIŠEGRAD – Profesorica srpskog jezika i književnosti Miljana Prodan iz Višegrada poslije 60 odbijenica na konkursima širom Republike Srpske i BiH konačno je primljena na posao u osnovnu školu „Vuk Karadžić“ u Višegradu.

„Poslije dvije godine na Birou za zapošljavanje ispunila sam uslove konkursa i bila bolja od ostalih kandidata pa sam se sa dnevnikom u rukama našla u razredu sa učenicima“, rekla je Prodanova.

Ona je naglasila da je primljena na posao iz svoje struke na određeno vrijeme – do kraja školske godine, ali se nada da će taj posao biti i stalan.

Direktor škole Momir Radojčić kaže da su novi zakonski propisi onemogućili namještene konkurse i primanja radnika i da je tako lakše i komisijama za prijem i direktorima, kao i onim koji konkurišu za radna mjesta.

Prodanova će biti upamćena po tome što je nakon prijema 50 odbijenice za posao u Domu kulture priredila izložbu obrazloženja zbog čega nije primljena.

Ona je konkurisala i na radno mjesto čistačice, ali je i tu dobila odbijenicu da ne ispunjava uslove.

Na izložbi pod nazivom „Perspektive“ emitovan je i dokumentari film o tome kako je mladima teško doći do prvog posla.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,