Pravo na tuđu njegu i pomoć ostvaruje 205 korisnika

SRNA - 07. decembra 2012. 058.ba

Rogatica

ROGATICA – U Centru za socijalni rad u Rogatici pravo na tuđu njegu i pomoć ostvaruje 205 korisnika, uglavnom bolesnih lica, a mjesečno se za tu namjenu izdvaja 80 KM po korisniku, rečeno je Srni u tom centru.

Direktor ovog centra Katica Vitomir rekla je Srni da novčanu pomoć, koja iznosi 100 KM po korisniku mjesečno, prima 50 nesposobnih lica i lica bez srodnika.

Ona je istakla da Centar za socijalni rad u Rogatici mjesečno izdvoji 2.000 KM za jednokratne novčane pomoći za lica u teškoj finansijskoj situaciji.

Za sve ove namjene polovinu sredstava obezbjeđuje opština, a polovinu Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Katica Vitomir je dodala da je u ustanovama socijalne zaštite smješteno ukupno osam štićenika sa područja opštine Rogatica – tri u Domu za omladinu i stara lica u Prijedoru, dva u Domu za zaštitu ženske djece i omladine u Višegradu, a po jedan štićenik boravi Domu za nezbrinutu djecu „Rada Vranješević“ u Banjaluci, Zavodu za slijepa lica „Budućnost“ u Derventi i Zavodu za rehabilitaciju i obrazovanje u Podgorici.

Prema njenim riječima, za boravak ovih štićenika u ustanovama socijalne zaštite u Republici Srpskoj po licu se mjesečno izdvaja od 625 do 680 KM, dok se za boravak jednog lica u Zavodu za rehabilitaciju i obrazovanje u Podgorici izdvaja 100 evra.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,