Prve pobjede košarkaša

14.12.2012.

Koš

ROGATICA – Zbog poznatih razloga koji su doveli do osnivanja novog košarkaškog kluba „Rogatica“ u takmičarsku sezonu Prve košarkaške lige uključili su se kada je već bilo odigrano četiri kola.

To je i razlog da se moralo igrati subota-nedelja redovne, a srijeda zaostale utakmice. Tako je bilo i posljednja četiri dana. Prošle subote košarkaši su igrali redovno kolo i na domaćem terenu, u sportskoj dvorani „Roteks“, sastali su se sa košarkašima „Jahorine“ sa Pala i pobijedili rezultatom 73:62. To je zvanično prva, možda, istorijska pobjeda ove ekipe koja nosi ime grada i opštine.

U srijedu. 12. decembra, takođe na domaćem parketu, naši košđarkaši igrali su zaostalu utakmicu sa KK Rudar iz Ugljevika. Zabilježena je i druga pobjeda uz impresivan rezultat 72:53 (20:15, 23:17, 19:7, 10:14).

Na ovoj utakmici pokazalo se da u našem gradu ima dobrog košarkaškog potencijala. Na parketu su bili mladići rođeni i stasali na asfaltu rodnog grada od kojih je u kratkom periodu trener Šibalija uspio da sastavi ekipu koja je počela da „gazi“ i znatno renomiranije ekipe. U utakmici sa Rudarom na terenu je bio samo jedan tim koji ni u jednom dijelu igre nije dozvolio gostima da ozbiljnije ugroze sigurno vođstvo košarkaša Rogatice.

Za ekipu „Rogatice“ na utakmici sa Rudarom igrali su: Dragan Kojić, Nikola Buljugija, Saša Đerić, Vladimir Radojević, Aranđel Kosorić, Bojan Puhalac (17), Gordan Tešević (15), Mladen Mijatović (12), Marinko Perović, Stefan Okiljević (7), Miljan Maletić, Aleksandar Mrkajić (21).

Dobra igra i sigurna pobjeda košarkaša, nisu ipak mogli da ugriju premrzlih stotinjak ljubitelja košarke u sportskoj dvorani koja je bila podobro hladna iako su ventilatori u dvorani radili najveći dio vremena dok je utakmica igrana.