Putevi prohodni, pojedina naselja bez struje

10.12.2012.

Snijeg u Foči

FOČA – Svi magistralni i regionalni putevi na području naše opštine prohodni su za saobraćaj. U Saobraćajnoj policiji su nam rekli da su nadležne službe dosta dobro očistile i proširile ove putne pravce.

Vozačima se preporučuje krajnji oprez zbog leda, koga ima u sjenovitim dijelovima, a na koji, zbog niskih temperatura ne djeluju so i abrazivni materijal.

Radnici Komunalca čiste snijeg na ulicama i trotoarima. Još uvijek na trotoarima ima leda koji ne može da se očisti pa se pješacima preporučuje oprez. Kolovozi u gradskoj zoni su djelimično očišćeni i ima ugaženog snijega i leda.

Iz opštinske Civilne zaštite pozivaju sve građane, vlasnike privatnih radnji i ugostiteljskih objekata, kućne savjete i vlasnike privatnih kuća da očiste snijeg i led ispred svojih objekata.

Upozorenje i građanima da obrate pažnju na led i snijeg po ulicama i trotoarima zbog mogućih povreda. U Hitnoj pomoći fočanskog doma zdravlja kažu da za sada nije zabilježena nijedna povreda uzrokovana ledom.

Svi autobusi saobraćaju po redu vožnje, uz kašnjenje od 10 do 20 minuta, potvrđeno je iz Autobuske stanice Foča. Juče je bio u prekidu putni pravac Plužine – Nikšić, ali je u toku dana očišćen, pa je sinoć autobus iz Crne Gore došao na Autobusku stanicu.

Snijeg i niske temperature donijeli su mnogo problema električarima. Bez struje su trenutno Zavait, Čelebići, Brusna, Godijeno, Boljeradina, Popteće, Zakmur, Popov Most, Biokovi, te sela prema Zelengori, Kruševo, Vrbnica i Ljubina.

Električari kažu da je situacija veoma teška i da je nezahvalno procijeniti kada će biti otklonjeni kvarovi u ovim područjima.