Racionalizacija na svim nivoima

SRNA - 06. decembra 2012. 058.ba

Radisav Mašić

FOČA – Načelnik opštine Foča Radisav Mašić rekao je danas da nova lokalna vlast od prethodne nasljeđuje budžetski deficit veći od šest miliona maraka i rekordan broj nezaposlenih, te najavio značajnu štednju i racionalizaciju na svim nivoima.

„U Foči se proteklih godina na greškama nije štedjelo, niti se na njima učilo“, rekao je Mašić danas na konstitutivnoj sjednici Skupštine opštine.

Mašić je napomenuo da se u budžetskim sredstvima neće smanjivati socijalna davanja, kao ni prinadležnosti porodica poginulih boraca i ratnih invalida.

On je pozvao investitore da ulažu u turizam i poljoprivredu, oblasti koje ova opština uopšte nije iskoristila.

Opština će u narednom periodu, dodao je on, davati značajne novčane podsticaje turističkim i poljoprivrednim projektima, od kojih zavisi dalji napredak ove lokalne zajednice.

Mašić je optužio prethodnu vlast u Foči da je nezakonito radila i da je, kao rezultat takve politike, protiv opštine podignuta 71 tužba, vrijednosti od 1,5 miliona KM.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,