Raspisan konkurs za dodjelu stipendija

02.12.2012.

Stipendije

ROGATICA – Komisija za stipendiranje studenata kao tijelo načelnika opštine Rogatica raspisala je konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima u školskoj 2012/2013. godini.

Pravo na dodjelu stipendije, reče predsjednik Komisije Željko Petković, imaće studenti na prvom stepenu studija koji nisu stariji od 26 godina.

Uz Anđelu Stojanović kao učenicu generacije ovdašnjeg Srednjoškolskog centra „27. Januar“, koja će dobiti stipendiju bez konkurencije i na visokoškolskoj ustanovi po vlastitom izboru, prioritet kod dodjele stipendija imaće studenti iz porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, djeca bez oba roditelja, djeca iz porodica sa troje i više djece i studenti na studijama veterine, medicine, farmacije, ruskog jezika, matematike, građevine, arhitekture i mašinstva kao zanimanja koja su proglašena za deficitarna u ovoj opštini.

Konkurs je otvoren do 15. decembra, a o detaljima više možete saznati OVDJE.

Radi podsjećanja u prošloj školskoj godini rekordnih 148 studenata primalo je stipendiju i po tom osnovu iz budžeta opštine isplaćeno je 120.000 maraka.