Šahisti iz Rogatice peti u Republici

05.12.2012.

Šahisti iz Rogatice

ROGATICA – U Bijeljini je od 30. novembra do 2. ovog mjeseca održan 17. Kup šahista Republike Srpske za seniore i seniorke na kome su učestvovali i šahisti Šahovskog kluba „Gorski Termag“ iz Rogatice.

Boje kluba i opštine Rogatica branili su majstorski kandidati Dragoslav Ivanović, Milan Brkić, Nenad Đerić i Radovan Rosić.

Zauzeli su peto mjesto osvojivši 3 meč boda, odnosno osam poena. Ispred njih su šahisti osvajača Kupa šahisti Glasinca sa Sokoca sa 9 meč bodova i 13,5 poena, za koji su igrali velemajstor Bogosavljević i internacionalni majstor Zoran Runić.

Drugo mjkesto pripalo je Rudaru iz Prijedora (7 – 12), treće Jedinstvu 1954. (5 – 10,5) i četvrto Mladosti iz Teslića (3 – 8,5), a iza njih „Partneri“ iz Bijeljine (3 – 7,5).

Po tablama gledajući zapažen nastup imali su Dragoslav Ivanović na prvoj i Radovan Rosić na četvrtoj tabeli sa osvojenih tri poena iz pet mečeva, ali to nije bilo dovoljno da se ponovi 2010. godina kada su, takođe u konkurenciji šest ekipa iz Republike Srpske, šahisti Ilija Grubešić, Srđan Benderać, Dragoslav Ivanović i Milan Brkić na 15. šahovskom Kupu sa 9 meč bodova i 15,5 poena prvi put u istoriji kluba osvojili prvo mjesto, pehar i zlatnu medalju koja je upotpunila vitrine našeg šahovskog kluba koji baštini 51 godinu organizovanog igranja šaha u našem gradu i opštini.