Smanjene plate funkcionera i odbornički dodatak

18.12.2012.

SO Višegrad

VIŠEGRAD – Odbornici Skupštine opštine Višegrad su na prijedlog načelnika opštine Slaviše Miškovića donijeli odluku da za četiri funkcionera opštine bude smanjena plata za 50 odsto u odnosu na prethodni saziv, a odbornicima odbornički dodatak sa 400 na 250 KM.

Plate su smanjene načelniku opštine, njegovom zamjeniku, predsjedniku Skupštine opštine i njegovom zamjeniku.

Načelnik opštine rekao je da će ovim biti ostvarene uštede u budžetu od 190.000 KM, što je u vrijeme teške ekonomske krize ocijenio kao veoma značajno, a ova sredstva će biti usmjerena u prioritetne svrhe.

Mišković je potvrdio da su bivši funkcioneri – načelnik i zamjenik načelnika opštine – tražili od opštine da im se plate isplaćuju šest mjeseci, ali je taj zahtjev odbijen jer su oni na funkcionerska mjesta došli iz radnog odnosa u preduzeću “HE na Drini”.

“I to je vid uštede u budžetu od 85.000 KM”, dodao je Mišković.

Odbornici Skupštine opštine Višegrad su za predsjednika opštinskog parlamenta danas izabrali Sulju Fejzića iz SDA. Za Fejzića je glasalo 13 od ukupno 21 odbornika.

Sjednici Skupštine opštine nisu prisustvovali odbornici SNSD-a i DNS-a, niti su učestvovali u njenoj pripremi.

Oni su uputili pismo načelniku opštine i opštinskom parlamentu u kome navode da je na prethodnom, konstitutivnom zasjedanju došlo do povrede Poslovnika o radu prilikom izbora zamjenika predsjednika Skupštine opštine i nastavku rada parlamenta.

“Klub odbornika SNSD-a obratio se Ministarstvu za lokalnu upravu i samoupravu i zatražio preispitivanje regularnosti konstitutivne sjednice”, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Na sjednici Skupštine opštine Višegrad izabrani su i članovi opštinskih komisija.