Smijenjen direktor Izvora

05. decembra 2012. 058.ba

Aleksandar Golijanin

FOČA – Postizborne prilike u Foči iz dana u dan se usijavaju. Nakon otpuštanja radnika opštine, na red su došli i direktori javnih preduzeća. Uoči sutrašnje konstitutivne sjednice SO Foča, danas je razriješen vd direktor jednog od dva komunalna preduzeća.

Dužnosti je razriješen vd direktor vodovodnog preduzeća “Izvor”, Aleksandar Golijanin, a za novog vršioca dužnosti postavljena je Ruža Stojanović. Golijanin kaže da je smjena nasilna i nelegalna i traži da se ispoštuje pravna procedura. Nadzorni odbor je, prije smjene, tvrdi Golijanin, dužan da razmotri izvještaj o njegovom radu, te da završi konkurs za izbor direktora koji je raspisan još 18. septembra.

– Razlog žurbe je vjerovatno što sutra taj isti predsjednik Nadzornog odbora treba da dobije funkciju načelnika za privredu. I znači danas treba nekoga pomesti odavde, da se završi taj zadatak koji je dobio od nekoga, e pa neće moći. Razumijem da je neko pobijedio na izborima, i nemam ništa protiv smjene, iako sam vrlo uspješno radio u ovom periodu, ali ne mogu da dozvolim da me neko na ovako brutalan i vulgaran način istjera odavde- kaže Golijanin.

Predsjednik Nadzornog odbora, Igur Ćurčić odgovara da je sjednica održana na zahtjev opštine, koja je većinski vlasnik preduzeća.

– Mi pokušavamo organizovati Nadzorni odbor od četvrtka prošle nedjelje. Sastanak je održan danas u sali opštine Foča bez direktora, koji nije htio prisustvovati i nije nam dopustio da održimo sjednicu u Izvoru što bi bilo normalno. Izvještaj o radu direktora nije potreban za razrješenje i imenovanje novog direktora jer većinski akcionar odlučuje ko će biti vršilac dužnosti. Konkurs od 18. septembra je poništen jer je u međuvremenu došlo do promjene vlasti – rekao je Ćurčić.

Golijanin, koji je i predsjednik OO PDP-a, kaže da se nova vlast ponaša osvetnički i da vrši pritisak na odbornike te partije.

– Ova vlast i ovaj aktuelni načelnik već su iskopali rovove. I podijelili su oružje svojim pristalicama. Znači, oni koji nisu bili za njih trebaju da budu predmet odstrela. Nećemo im dozvoliti i ovom prilikom im poručujem, borićemo se – rekao je Golijanin.

On kaže da je za kratko vrijeme uspio da konsoliduje preduzeće i poveže radni staž radnicima, a posebno ističe činjenicu da, i pored velike suše, ovog ljeta nije bilo redukcija vode koje su ranije bile redovna pojava u Foči. Svom nasljedniku neće predati pečat dok se, kako kaže, sjednica Nadzornog odbora ne održi prema statutu i zakonu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,