U Čajniču pale nove količine snijega

11. decembra 2012. 058.ba

Snijeg u Čajniču

ČAJNIČE – Rukovodilac štaba Civilne zaštite u opštini Čajniče Vitko Dačević, ocjenio je danas, kako su unatoč velikim količinama snijega, koji je pao u noći ponedeljka na utorak, nadležne službe dobro odradile svoj posao, te da većih poteškoća do sada nije bilo. Snijeg i dalje pada istim intenzitetom, dok je temperatura jutros iznosila -11 stepeni Celzijusovih.

– „Novog snijega je napadalo više od deset centimetara, međutim Srbinjeputevi do sada uredno održavaju sve putne pravce na području opštine, dok se javni i svi kategorisani putevi takođe održavaju po prioritetima. Pročišćen je i magistralni put Goražde do prevoja Metaljka, na kojem su ekipe konstantno angažovane, tako da slobodno možemo reći da trenutno nemamo bilo kakvih problema kada je u pitanju funkcionisanje saobraćaja“, kaže Vitko Dačević, rukovodilac štaba CZ u Čajniču.

Snabdjevanje električnom energijom je za sada uredno, dok su moguće restrikcije vode, naročito kada su u pitanju visočiji predjeli ove opštine, kao što je naselje Brajćevac.

– „Na izvorištu „Katanska vrela“ imamo smanjen dotok vode i to će nam biti ozbiljan problem, ako temperature budu i dalje niske kako najavljuju meteorolozi“, tvrdi Dačević.

Sve Javne ustanove, kao i Šumsko gazdinstvo „Vučevica“ u Čajniču uredno funkcionišu, s tim što su u Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ uvedeni skraćeni časovi zbog niskih temperatura. Najniža temperatura u ovom mjestu, zabilježena je u ponedeljak i iznosila je -17 stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Miroslava Perendija

Rodjena je u Čajniču, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Fakultet Političkih nauka završila je u Banja Luci, gdje je stekla zvanje diplomirani novinar. Radi kao novinar – dopisnik za dnevne novine Dan RS i Radio Foča. Urednik je mjesečnog izdanja Biltena – „Mi volimo Čajniče“.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Miroslava Perendija

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,