Usvojen budžet opštine od 8,3 miliona KM

SRNA - Radoje Tasić - 27. decembra 2012. 058.ba

SO Višegrad

VIŠEGRAD – Budžet opštine Višegrad za narednu godinu će iznositi 8,3 miliona KM, odlučili su danas odbornici višegradske Skupštine.

Načelnik opštine Slaviša Mišković rekao je da je budžet u narednoj godini opterećen kreditnim sredstvima od 800.000 KM i da je to umnogome doprinijelo raspodjeli sredstava.

„Budžet ima i socijalnu i razvojnu komponentu, pa je tako planirano da za socijana davanja bude izdvojeno 600.000 KM, a za razvoj poljoprivrede i sela, kao i preduzetničku djelatnost ukupno 1,5 miliona KM“, naveo je Mišković.

On je istakao da su preduzete maksimalne mjere štednje, te podsjetio da je na prethodnom skupštinskom zasjedanju sebi, zamjeniku načelnika opštine, kao i predsjedniku i potpredsjediku Skupštine smanjio platu za 50 odsto. Tada je i odbornički dodatak smanjen za 400 na 250 KM.

Na sjednici je za predstavnika opštine u Skupštini društva sa ograničenom odgovornošću „Andrićgrad“ imenovan zamjenik načelnika opštine Milan Nikolić.

Odbornici su uvojili i plan zimskog održavanja puteva, ulica i javnih površina.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,