„Vidakovićevi dani“ od 27. do 29. decembra

SRNA - 13. decembra 2012. 058.ba

Vidakovićevi dani

RUDO – Kulturna manifestacija „Vidakovićevi dani kulture“ biće održana u Rudom od 27. do 29. decembra, saopštio je Centar za kulturnu i prosvjetnu djelatnost „Prosvjeta“, organizator ove manifestacije.

Prvog dana manifestacije biće otvorena izložba slika Gradske galerije iz Višegrada i knjiga biblioteke „Prosvjeta“ iz Rudog.

Na svečanoj akademiji, koja je zakazana za 27. decembar u 19.00 časova, učestvovaće, između ostalih, književnik Rajko Petrov Nogo i glumica Ljiljana Blagojević.

Drugog dana susreta biće otvorena izložba slika ruđanskih slikara Radomira Jagodića, Muluna Topalovića, Marije Žilić, Zorana Todorovića, Miroslava Mandića i Milovana Topalovića.

Istog dana biće predstvljene knjige Dragana Paponjka „Tajne carskih soneta“, Milada Obradovića „Istočno od zapada“ i Vladimira Čolakovića „Melanholija svijesti“.

Biće održano i književno veče posvećeno pjesniku Milošu Vidakoviću, na kojem će učestvovati književnici iz Priboja, Višegrada, Rogatice, Sokoca i Rudog.

U Domu kulture glumac Zoran Karajić iz Šapca izvešće monodramu „Bog te mazo“.

Posljednjeg dana manifestacije 29. decembra biće održano veče frule i folklora, na kojem će učestvovati kulturno-umjetnička društva iz Ugljevika, Priboja i Rudog.

Miloš Vidaković rođen je 1891. godine u Rudom. Bio je pjesnik, književni kritičar i član organizacije „Mlada Bosna“. Vidaković je bio prijatelj Ive Andrića. Umro je 1915. godine. Poslije prerane smrti, Milošev otac Nikola objavio je sinovu zbirku pjesama „Carski soneti“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,