Vremenske prilike u Rogatici – putevi čisti, ulice pod snijegom

Sreten Mitrović - 11. decembra 2012. 058.ba

Snijeg u Rogatici

ROGATICA – Posljedice višednevnih padavina snijega i niskih temperatura u Rogatici tek su se danas, 11. decembra, osjetile. Zbog kvara na 35 kilovoltnom dalekovodu Rogatica – Borike na nekoliko časova bez struje su bila cijela područja mjesnih zajednica Borike i Žepa i dijelom Osovo sa televizijskim repetitorom na Tmoru pa su bez signala bile neke televizijske i radio stanice.

Zahvaljujući brzoj intervenciji radnika Radne jedinice „Elektrodistribucija“ Pale, kako reče upravnik Božidar Divčić, kvar je u rekordnom vremenu lociran i odmah otklonjen pa je nastavljeno normalno snadbjevanje strujom cijelog područja opštine.

Uz nešto usporenu vožnju i obavezno korištenje zimske opreme, jer tu i tamo ima ugaženog snijega i nešto leda, saobraćaj se odvija na magistralnom putu Podromanija – Rogatica – Ustiprača i regionalnom Rogatica – Lijeska kod Borika. Prohodan je i najveći broj lokalnih i nekategorisanih puteva, pa su autobusi našeg autoprevoznika „Aroma“ otišli i vratili se sa svih lokalnih linija. I dok se za puteve može reći da su čisti i prohodni, veći dio ulica i trotoara u gradu nije uopšte čišćeno. Na njima je petnaestak centimatera snijega ispod koga je led koji predstavlja opasnost za pad prolaznika.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,