Ambasador Bugarske u Foči

Opština Foča - 31. januara 2013. 058.ba

Ambasador Bugarske u Foči

FOČA – Ambasador Bugarske u Bosni i Hercegovini Angel Angelov, u petak je posjetio Opštinu Foča kada je sa načelnikom opštine, Radisavom Mašićem, razogovarao o mogućnostima saradnje bugarskih gradova i Foče. Na sastanku je dogovoreno da se odmah, u narednom mjesecu uspostavi konkretna saradnja koja se neće zasnivati na formalnom nivou, već je riječ o ekonomskim, turističkim i kulturnim vezama.

– „Moguće je uspostaviti saradnju između pojedinih bugarskih opština i opštine Foča koja će se razvijati po različitim pitanjima jer obje strane posjeduju velike potencijale koje bi trebalo iskoristiti. Nadamo se da ćemo konkretne zaključke materijalizovati narednih mjeseci“, istakao je Angelov.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić izrazio je zadovoljstvo zbog posjete bugarskog ambasadora i naglasio:

– „Foča i bugarski gradovi imaju dosta zajedničkih interesa. Saradnja se prije svega može realizovati na nivou bratimljenja gradova, koje podrazumijeva materijalizovanje saradnje u privredi, turizmu i posebno u kulturi“.

Sastanku su prisustvovali i zamjenik načelnika opštine Radenka Srndović i predsjednik Skupšine opštine Foča, Radojica Mlađenović.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,