Božićni pokloni siromašnim

04.01.2013.

Paketići - Rogatica

ROGATICA – U nedostatku vlastitih sredstava Centar za socijalni rad bio je inicijator akcije „Božićna solidarnost“ u kojoj su sakupljali sredstva i artikle za božićne pakete korisnicima socijalne novčane pomoći i nekim drugim socijalno ugroženim licima koja su pod patronatom ove ustanove.

– Pomoć smo sakupljali na taj način što smo korpe za priloge postavili u najvećem broju trgovinskih objekata u koje su građani prilikom snadbjevanja za vlastite potrebe po svom nahođenju mogli da prilože i najosnovnije potrebštine za socijalno ugrožene u vidu brašna, ulja, šećera, kafe, soli, deterdženata, slatkiša i sličnih artikala. Oni kojim je bilo jednostavnije mogli su svoj prilog dati u novcu, a takvih je bilo ne mali broj. Od sakupljenih sredstava kupljeni su najnužniji artikli za paket koga su formirali radnici Centra. Jedan dio privrednih preduzetnika sami su formirali svoje pakete i sve to zaključno sa 3. Januarom radnici Centra dostavili su na adrese 90 najsiromašnijih u gradu i dosta sela na području opštine. Vrijednost paketa je oko 40 maraka i svim koji su ih dobili dobro će doći da u koliko – toliko svečanijoj atmosferi dočekaju Božić, reče direktorka Centra Katica Vitomir.

Uz novogodišnje praznike i Božić i Opštinski odbor Crvenog krsta proveo je akciju prikupljanja paketića za djecu do 10 godina starosti iz socijalno ugroženih i porodica sa troje i više djece. Sakupljeno je i uručeno 70 paketića za čiju kupovinu su sredstva obezbjedili učenici Osnovne škole „Sveti Sava“, opština, „Termag“, „Dragičević“, „Sjemeć“, „Pover“ i neka privredna preduzeća. Među dobitnicima ove pomoći je i petoro djece Maje i Nenada Gluhovića iz Božina, četvoro Aleksandre – Sandre i Vlatka Šljivića iz Seljana, reče Dragiša Jovičić, sekretar u Opštinskom odboru Crvenog krsta.