Izbor najboljih sportista Foče

31.01.2013.

Izbor sportiste u Foči - 2012

FOČA – Najbolji sportista opštine Foča za 2012. godinu je karatista Nipona, Lazar Mićević, dok je najbolji sportski kolektiv Stonoteniski klub Perućica. Za najperspektivnije sportiste, proglašeni su karatistkinja Ljubišnje Milica Todović i stonoteniserka Snežana Marković. Svečano proglašenje najboljih održano je sinoć u Gradskoj dvorani.

Lazar Mićević je kao član reprezentacije Karate unije Srbije osvojio bronzanu medalju na Četvrtom svjetskom prvenstvu za djecu, kadete i juniore, u verziji WUKF, u oktobru prošle godine u Novom Sadu, čime je zaslužio epitet najboljeg sportiste Foče. Priznanje za Stonoteniski klub Perućica izborile su mlade stonoteniserke koje su dominirale na kadetskim takmičenjima u RS.

Najbolji sportista i sportski kolektiv dobili su po 200 maraka, a najperspektivniji sportisti po 100. Nagrađenim sportistima čestitao je načelnik opštine, Radisav Mašić istakavši tom prilikom da će u ovoj godini iz budžeta opštine za sport biti izdvojeno 380 hiljada maraka. Izbor najboljih izvršila je opštinska komisija koju je imenovao načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Igor Ćurčić. Za razliku od nekoliko prethodnih godina, ovaj put je izostao izbor najboljeg trenera i najboljeg sportskog radnika.

Nagrađeni i najbolji u svim klubovima

Proglašeni su i najbolji pojedinci svih sportskih kolektiva u Foči. Najbolji fudbaler je Nikola Mojović, košarkaš Goran Bodiroga, teniser Srđan Fundup, odbojkaši Stefan Bjelogrlić i Milica Vuković, karatisti Nipona Sara Stojković i Lazar Mićević, karatisti Ljubišnje Milica Todović i Krsto Čančar, stonoteniseri Snežana Marković i Mirko Kovač, planinar Milija Vukadinović i član Odbojkaškog kluba invalida Dragan Filipović.