Konsoliduje se SD „Mladost“ Rogatica

26.01.2013.

Sjednica SD Mladost Rogatica

ROGATICA – Podnoseći izvještaj o radu predsjednik Izvršnog odbora Sportskog društva „Mladost“ Rogatica Miladin Ikonić, na sjednici održanoj u četvrtak 24. januara, taksativno je pobrojao sve aktivnosti koje rogatički sportski radnici vode u ovom pravcu rekavši da su donesene sve odluke i ostali akti potrebni za konsolidaciju društva. Uskoro će i novi pečat postati validan, čim se stari oglasi nevažećim u Službenom glasniku. Ikonić je prezentovao i dugovanja ostala iza stare uprave, a koja su nastala uglavnom njihovim nemarom i nedomaćinskim ponašanjem. Za neka od tih dugovanja sportski radnici na ovoj su sjednici prvi put čuli i da postoje. Ikonić je upoznao članove IO i da su konačno isplaćene 4 zaostale plate radniku koji se brine o sportskim objektima u Rogatici.

Program rada sportskog društva „Mladost“ Rogatica jednoglasno je usvojen na ovoj sjednici, s tim što će mu biti pridodati programi raka svih 11 sportskih klubova udruženih u SD, te će biti integrisani i činiti jedinstven dokument.

Jednoglasno je usvojen i finansijski plan društva, u okviru kojeg je predviđeno da se 220 hiljada maraka predviđenih za rogatički sport na godišnjem nivou rasporedi na nešto drugačiji način nego do sada, odnosno manje novca da utroši samo SD a više klubovi.

Izvršni odbor donio je odluku o privremenom finansiranju klubova koja je urađene na bazi prošlogodišnjih sredstava, s tim da su se svi složili da se istog trenutka mora prestati sa javašlukom koji je vladao u protekom periodu u pogledu trošenja novca. Rečeno je da se svaka utrošena KM mora pravdati u skladu sa zakonima i drugim pravnim aktima kojima je regulisano finansijsko poslovanje, te da se na pola godine ima izvrši interna revizija koja će pokazati da li je sve rađeno po ovom zaključku.

Izvršni odbor još je donio odluku o plati radnika na održavanju objekata, razmatrao šanse da se jedne od narednih MOSI održe u Rogatici, a dogovorena je i sjednica Skupštine kluba za 04.02. u 18 časova.

Zoran Janković