KUSTA: Moniku vodim u obilazak Andrićgrada!

15.01.2013.

Emir Kusturica i Monika Beluči

ANDRIĆGRAD – “Monika Beluči na “Kustendorf” dolazi 19. januara i ostaće četiri dana. Ona će, već po tradiciji, helikopterom kojim ću ja pilotirati, stići na Mokru Goru”, kaže Kusturica za Telegraf

Na Mokroj Gori sutra počinje filmski festival “Kustendorf” koji će trajati do 22. januara, a u centru pažnje će biti specijalne gošće Monika Beluči i Odri Tatu. Proslavljeni reditelj Emir Kusturica za Telegraf kaže da Monika dolazi 19. januara dok Odri u Drvengrad stiže dan ranije, 18. januara.

– Monika Beluči će u Srbiji ostati četiri dana. Nju i sve ostale goste ćemo dočekati, kako običaji nalažu, uz pogaču i so. Naravno, i ona će, već po tradiciji, helikopterom kojim ću ja pilotirati stići na Mokru Goru – priča Kusturica koji je na našu konstataciju da mu trenutno svi muškarci u Evropi zavide jer je uspeo da na svoj festival dovede dve najlepše glumice, kroz smeh odgovorio:

– Pa, neka se sami zapitaju zbog čega je to tako!

Odri Tatu na “Kustendorf” dolazi 18. januara, a iako je najavljeno da postoji mogućnost da se na Mokroj Gori pojave i nekadašnji članovi legendarnog benda “Pink Flojd” gitarista Dejvid Gilmor i bubnjar Nik Mejson, organizatori navode da poznati muzičari još nisu potvrdili svoj dolazak, kao i da je neizvesno da li će uopšte doći na festival.

Emir Kusturica napominje i da je za svoje goste pripremio i iznenađenje – obilazak Andrićgrada kod Višegrada.

Inače, ovogodišnji “Kustendorf” je izazvao ogromnu pažnju stranih medija i za festival su se, između ostalih, akreditovali i novinari kineske agencije Sinhua, magazina “Rolling Stone”, ”Moviemaker” i “Variety”, listova “El Pais”, “Elefterotipija”, “Morgenbladet”, TV stanica iz Belgije, Kine, Francuske, Italije, Rusije, Hrvatske, Austrije…