Moguće istupanje Stakorine iz lige

28.01.2013.

FK Stakorina 2011

ČAJNIČE – Drugoligaš Republike Srpske Stakorina suočava se s brojnim problemima, a mogući epilog svega toga je istupanje iz lige, gdje se nakon jesenjeg dijela prvenstva nalazi u zoni ispadanja sa svega 13 osvojenih bodova.

– Trenutno nemamo podršku od strane ljudi iz Opštine. Dugovanja se iz godine u godinu nagomilavaju, a to nikoga ne interesuje. Igrači, treneri i svi zaposleni nemaju plate, a nedavno je stigao i račun koji nismo platili za opremu. Uslovi za treniranje su izuzetno loši. Vodimo pregovore sa ljudima u Opštini ali ako ovako ostane istupićemo iz lige – rekao je direktor kluba Bogoljub Dačević.

Nekolicina ključnih igrača uzela je ispisnice i napustila klub.

– Nekoliko glavnih igrača ekipe, među kojima i kapiten Radomir Todorović napustili su ekipu. Ukoliko nastavimo prvenstvo očekuje nas borba za opstanak, a pitanje je da li imamo šanse da ostanemo u ovom rangu takmičenja – naglasio je Dačević, koji se već raspitao o sankcijama fudbalskog saveza Srpske.

– Ukoliko napustimo takmičenje prije početka prvenstva biće nam oduzeti bodovi u nižem rangu takmičenja, a ako to učinimo u nastavku prvenstva onda ćemo morati platiti novčanu kaznu i izgubićemo bodove sledeće godine – istakao je Dačević.

Sudbina Stakorine biće poznata do kraja sledeće sedmice, kada će se definitivno znati da li napuštaju Drugu ligu Republike Srpske.