Opština potpisala ugovore sa stipendistima u Čajniču

10. januara 2013. 058.ba

Stipendisti u Čajniču

ČAJNIČE – U skupštinskoj sali Doma kulture „Filip Višnjić“, čajnički stipendisti su u utorak potpisali Ugovore o stipendiranju za 2013. godinu sa načelnikom opštine Goranom Karadzićem. S obzirom da je ove godine bilo mnogo prijavljenih studenata, stipendije su dobili oni najbolji, odnosno oni koji su ispunjavali sve uslove konkursa.

U 2013. godini, opština Čajniče je dodijelila 105. stipendija, od čega je 60. starih i 45. novih stipendista. Kriterijumi za dodjelu opštinskih stipendija utvrđeni su na osnovu bodovnog sistema, dok je najveći broj bodova nosila godina studija i deficitaran kadar.

Stipendisti u Čajniču

Obraćajući se stipendistima i budućim akademskim građanima, načelnik opštine im je poželio mnogo sreće u budućem školovanju.

– „Povodom Božićnih i novogodišnjih praznika, zaželio bih studentima mnogo zdravlja, sreće i napretka, a zatim i uspijeh u učenju, te da postignu zavidne rezultate, jer od njih očekujemo da kvalitetom prezentuju ovu opštinu. Mi jesmo u teškom i kriznom periodu, ali smo i u ovoj godini izdvojili sredstva za stipendiranje studenata. Dakle, svim studentima od druge do šeste godine, dali smo stipendiju. Međutim, izostavili smo brucoše, jer je takva Odluka Skupštine, ali mi ćemo i ove studente pomoći na neki način, a u vidu jednokratne novčane pomoći, kako bi im bar u nekoj mjeri izašli u susret i stimulisali ih na dalje uspiješno školovanje“, istakao je načelnik Goran Karadzić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Miroslava Perendija

Rodjena je u Čajniču, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Fakultet Političkih nauka završila je u Banja Luci, gdje je stekla zvanje diplomirani novinar. Radi kao novinar – dopisnik za dnevne novine Dan RS i Radio Foča. Urednik je mjesečnog izdanja Biltena – „Mi volimo Čajniče“.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Miroslava Perendija

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,