Škole proslavile krsnu slavu

29.01.2013.

Sveti Sava u Čajniču

ČAJNIČE – Praznik Sveti Sava, Dan duhovnosti i školska slava, u čast prvog srpskog arhiepiskopa i prosvetitelja, ustanovljen je za školsku slavu 1840. godine.

Svečanom priredbom i ceremonijom lomljenja slavskog kolača učenici i nastavnici Osnovne škole “Jovan Dučić” u Čajniču uz prisustvo sveštenika i opštinskih funkcionera, obilježili su Svetog Savu školsku slavu.

Povodom obilježavanja Svetog Save 26. januara u Domu Kulture “Filip Višnjić”, održana je tradicionalna Svetosavska priredba, koju su za građane i mnogobrojnu publiku, priredili učenici, učitelji i nastavnici Osnovne škole “Jovan Dučić” u Čajniču. U subotu, sa početkom u 18 časova, svečano i dostojno djela Svetog Save, održana je priredba i proslavljena je školska slava. Svečanost je otvorena Svetosavskom himnom “Uskliknimo s ljubavlju Svetitelju Savi”, a završena je poukom: “Da je Sveti Sava, kao učitelj pravoslavlja, smijernosti i čistote, izvor snage i nadahnuća, a da bi nastavili koračati putem Svetog Save, škola proslavlja ovaj dan”.

Opština Čajniče