Srednje škole će 21. početi redovno sa radom

SRNA - 16. januara 2013. 058.ba

Školske klupe

INFO – Sve srednje škole na području sarajevsko-romanijske regije će 21. januara početi redovno sa radom i sa punim radnim vremenom – potvrdio je danas Srni predsjednik Aktiva direktora srednjih škola Sarajevsko-romanijske regije Žarko Kovačević.

„Prema informacijama koje imam od mojih kolega direktora, od kojih pojedini još trebaju da obave razgovore sa kolektivima, 21. januara će se početi sa radom u školama na Palama, Sokocu, u Istočnom Sarajevu, Rogatici, Foči, Kalinoviku, Višegradu, Čajniču i Rudom“, rekao je Kovačević.

On je napomenuo da je to stav svih kolektiva na Sarajevsko-romanijskoj regiji, ali i u Hercegovini, Banjaluci, Zvorniku i Bijeljini.

„Koliko imam informaciju, ima sindikata koji drugačije misle u Doboju i ne znam šta će biti u toj regiji, ali sam siguran da će srednje škole početi redovno sa radom na području Sarajevsko-romanijske regije“, dodao je Kovačević.

Predstavnici sindikata obrazovanja, uprave, pravosuđa i policije za 21. januar najavili su štrajk kao mjeru sindikalne borbe protiv najavljenog smanjenja plata za 10 odsto u prosvjeti i policiji i dodatnih 10 odsto u upravi i pravosuđu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: