Sva podmetanja potiču od jednog čovjeka

26.01.2013.

Emir Kusturica

ANDRIĆGRAD – Idejni tvorac Andrićgrada Emir Kusturica rekao je Srni da će njegov sljedeći potez biti tužba sudu da bi zaustavio “laži i manipuacije koje protiv njega i Andrićgrada širi samo jedan čovjek – Miroslav Kojić”, poslanik SDS-a u parlamentu Republike Srpske.

“Očigledno je da sa njim nema dogovora. Sve laži i podmetanja potiču od njega – Miroslava Kojića, bivšeg inspektora UDBE i Titovog učenika. Sve o poslovanju Andrićgrada se može lako provjeriti i svi će vidjeti da sam u pravu. Sljedeći potez biće tužba, tražićemo sud da se izjasni i izvrši poravnanje”, naglasio je Kusturica.

On je rekao da se “Miroslav Kojić dočepao ideje da na izborima pobjeđuje tako što će iz svog džipa marke `micubiši` izbacivati ovce u dvorišta mještana, ponavljajući notorne laži o Emiru Kusturici i Andrićgradu”.

“To je čovjek koji je obećao da će na bijelom konju ući u Andrićgrad, a mi obećavamo da može ući samo na magarcu, okrenutom naopačke. Isto tako, tvrdnje da sam bio na promocijama predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika su notorna laž. Nikada nisam bio ni na jednoj predizbornoj tribini gospodina Dodika, što ne znači da neću ubuduće, kad za to dođe vrijeme”, poručio je Kusturica.

On je ponovio da je lokalnoj vlasti dostavio sve finansijske izvještaje, koje su oni potpisali, svaki mogući račun im je dostupan, od svakog džaka cementa koji je ušao u Andrićgrad pa nadalje.

“Andrićgrad je važniji i veći od sviju nas. Njegova vlasnička struktura je poznata svima – 51 odsto pripada preduzeću `Lotika` d.o.o., 24,5 Vladi Republike Srpske i 24,5 opštini Višegrad. Andrićgrad je većinski privatna firma”, istakao je Kusturica, idejni tvorac grada od kamena.