Svečano dočekana Pravoslavna Nova 2013. godina [FOTO]

14. januara 2013. 058.ba

Srpska Nova 2013 u Višegradu (1)

GODINA NOVIH IZAZOVA

VIŠEGRAD – Preko hiljadu višegrađana, uz pjesmu, igru i u svečanoj atmosferi, sinoć je dočekalo Pravoslavnu Novu 2013. godinu.

Nakon vatrometa, tačno u ponoć okupljenim građanima, na Trgu palih boraca, srećnu Novu godinu poželio je načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković.

-Želim da vam se u novoj godini sve želje ispune, sreća i blagostanje da vas prati, a da u vašim domovima zrači ljubav i dobrota. Godina koju ispraćamo nagovještava da će u 2013. biti novih izazova, prvenstveno u ekonomiji i socijalnoj oblasti. Siguran sam da zajedničkim snagama, iskrenošću, međusobnim uvažavanjem i odgovornošću možemo prevazići sve izazove, poručio je Mišković.

U kulturno-zabavnom programu, u organizaciji opštine Višegrad, pored zvijezde Granda, Višegrađanke Mirjane Milisavljević i pjevača narodnih pjesama Jeleta Jevtovića, učestvovali su i članovi višegradskih bendova „Peđa i Slavko“, „Bekstejdž“ i „Skaj Lab““.

u programu je i nastupio i Folklorni ansambl KUD-a „Kralj Petar Prvi Ujedinitelj“ iz Višegrada.

Učesnicima svečanog dočeka Pravoslavne Nove godine besplatnp su služeni topli napitci – čaj i kuvana rakija.

[royalslider id=“60″]

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,