Trougao sa Mokrom Gorom i Andrićgradom

SRNA - 10. januara 2013. 058.ba

Emir Kusturica na Sokocu

ANDRIĆGRAD – Proslavljeni režiser Emir Kusturica rekao je večeras da Sokolac može činiti trougao sa Mokrom gorom i Andrićgradom i da projekat etno-naselja može da bude jedan od stubova opstanka naroda na ovom terenu. Kusturica je rekao da sa načelnikom opštine Sokolac Milovanom Bjelicom treba razraditi koja vrsta etno-naselja treba da bude izgrađena.

On je na Božićno-novogodišnjem prijemu, koji je večeras organizovao Bjelica, ukazao da je stara ideja o očuvanju životne sredine i socijalnim projektima koji se uklapaju u ono što se u svijetu zove održivi razvoj.

Kusturica je napomenuo da je u Mokroj gori startovao veliki socijalni projekat sa ogromnom infrastrukturom, koji je nedavno dovršen.

On je rekao da je brza realizacija ideje o Andrićgradu započela zahvaljujući predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Kusturica je naveo da je zamislio Andrićgrad kao projekat koji će narodu na tom prostoru omogućiti opstanak, a ne samo zaposlenje.

On je rekao da Bjeličina ideja da se nešto uradi na Sokocu predstavlja novi izazov i istakao da projekti obezbjeđuju opstanak naroda na jednoj teritoriji.

Bjelica je nedavno saopštio da je Kusturica zainteresovan za izgradnju etno-sela na Romaniji.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,