U Rogatici veselo dočekana naša nova godina

14.01.2013.

Srpska Nova godina u Rogatici 2013

ROGATICA – Naša djeca uz našeg di-žeja i lokalni bend „Naš“, u organizaciji našeg Centra za kulturu i naše opštine, dočekala su novu godinu po julijanskom kalendaru na platou ispred kino sale. Čak i muziku slušali su sa našeg, ovdašnjeg ozvučenja. Da u Rogatici imalo bolje uspijeva vinova loza i kuvano vino koje je služeno da se okupljeni malo zagriju i razvesele bilo bi naše (imamo mi našu rakiju, ali je ona prejaka za ovako masovne manifestacije).

Srpska Nova godina u Rogatici 2013

Okupljenima je sretnu novu godinu prvi poželio naš načelnik opštine Tomislav Puhalac riječima: „Onima koji su pri kraju fakulteta ili školovanja želim da u novoj godini završe započete školske obaveze; onima koji nisu zaljubljeni da se zaljube, a ovima koji jesu da im ljubav potraje; ko traži posla želim mu i da ga nađe; neka vam svima nova godina bude sretna, uspješna, Bogom blagoslovena; neka vas zdravlje posluži a sreća prati i neka nam ova bude bolja od prethodne – sretna Vam Nova godina“ poželio je Puhalac omladini okupljenoj na platou.

Većina građana Rogatice Novu godinu dočekala je u toplini svojih domova, uz domaće iće i piće, a za one koji su prvi dan u 2013. po julijanskom kalendaru željeli da dočekaju izvan domova i sa širim društvom na raspolaganu je bio organizovani doček u ovdašnjem motelu, restoranima, kafićima i kafanama.