Važan grad za odbranu Srpske

SRNA - Radoje Tasić - 09. januara 2013. 058.ba

Slaviša Mišković

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković danas je na svečanoj akademiji povodom Dana i krsne slave Republike Srpske Svetog arhiđakona Stefana rekao da je ovaj grad na Drini prije i u toku rata bio važna tačka u stvaranju i odbrani Srpske.

„S obzirom da se grad nalazio na muslimanskoj `zelenoj transferzali` ovdje je pritisak muslimanskih ekstremista počeo dvije godine prije rata paljenjem srpskih zastava, barikadama, rušenjem spomenika Ivi Andriću i puštanjem vode sa Hidroelektrane `Višegrad`“, reako je Mišković.

On je istakao da je višegradska brigada Vojske Republike Srpske uspjela da sačuva slobodnu teritoriju i odbrani grad, ali i da učestvuje u akcijama na ratištima sa drugim borbenim jedinicama.

Na akademiji je o kontinuitetu čuvanja kulturne baštine srpskog naroda u toku otadžbinskog rata govorio slikar i direktor Gradske galerije Hadži-Branko Nikitović, a u programu su učestvovali Kulturno-umjetničko društvo „Kralj Petar prvi Ujedinitelj“ i izvođač etno pjesama Katarina Tasić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,