Zahtjev za transparentnost nije protiv Andrićgrada

SRNA - 26. јануара 2013. 058.ba

SDS

VIŠEGRAD – SDS je saopštio da zahtjev opštine Višegrad da utrošak para za izgradnju Andrićgrada bude transparentan i da se razjasni vlasnička struktura, ni na koji način nije bio usmjeren protiv tog projekta kojeg ta stranka podržava, niti protiv ličnosti režisera Emira Kusturice.

„Zar nije normalna stvar da građani opštine Višegrad imaju uvid u potrošnju sredstava koja oni otplaćuju u vidu kredita, a i sredstva koja su dodijeljena iz budžeta Republike Srpske su takođe sredstva građana“, navodi se u saopštenju iz SDS-a.

U SDS-u smatraju da je normalna stvar da bude utvrđeno kakva je vlasnička struktura u Andrićgradu i koliko je ko para uložio u izgradnju.

Iz ove stranke navode da su iznenađeni, kako kažu, „nervoznom reakcijom i uvredama proslavljenog filmskog režisera Emira Kusturice i napadima na SDS i rukovodstvo opštine Višegrad“.

„SDS smatra da je Kusturica dao veliki doprinos srpskoj kulturi i cijeni da je za ono što je u prošlosti uradio na polju filmske umjetnosti sa pravom dobio najviša svjetska priznanja“, napominje se u saopštenju.

Iz SDS-a ističu da će ta stranka i dalje podržavati aktivnosti koje su vezane za kulturu, ali i „odgovoriti na one koje su vezane za promociju bilo koje stranke“.

„Vjerujemo da Kusturica nije jedan od mnogih koji su nacionalne interese Srba stavili u kontekst ličnog bogaćenja. A nacionalni interes Republike Srpske je da postoji kulturna politika koja će zaustaviti sve dublje propadanje Republike Srpske na tom jednom od najvažnijih polja za budućnost“, dodaje se u saopštenju.

Proslavljeni reditelj Emir Kusturica izjavio je da opštinska vlast u Višegradu, funkcioneri SDS-a, vode medijsku hajku protiv njega i da se plaši da žele da otmu Andrićgrad.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,