Besplatna vožnja javnim prevozom

Glas Srpske - Radmila Đević - 16. februara 2013. 058.ba

Gradski prevoz u Foči

FOČA – Stanovnici Foče konačno su dobili šansu da se voze u javnom gradskom prevozu. Kružna autobuska linija prevozi putnike iz gradskih i prigradskih naselja, a prvi mjesec ova usluga je besplatna.

Javni prevoz omogućila je opština u saradnji sa preduzećem “Drinatrans” iz Zvornika koje je obezbijedilo autobus.

– Stanovnici su dobili gradski autobus koji će saobraćati prema još eksperimentalnom rasporedu. Autobusi će tokom cijelog dana saobraćati na relaciji Bolnica – Centar – Gornje Polje – Brod, kao i do Bogoslovije – rekao je načelnik Foče Radisav Mašić i dodao da raspored linija nije konačan.

– Definisaćemo najprioritetnije linije i napraviti raspored koji će građanima najviše odgovarati. Zbog toga će prvi mjesec autobus voziti besplatno, a poslije toga uvešćemo neku simboličnu cijenu uz mogućnost da građani kupe mjesečnu kartu, a opština će sufinansirati dio troškova – pojasnio je Mašić.

Vozači autobusa “Drinatrans” kažu da se odziv putnika svakodnevno povećava.

– Putnika je sve više, ima nekulture ostalih učesnika u saobraćaju koji ostavljaju automobile na nedozvoljenim mjestima, a autobus je veliki i nizak, pa imamo problema. To je trenutno najveći problem – kaže Zoran Ristić, vozač autobusa “Drinatransa” iz Zvornika.

Oni koji su isprobali gradski prevoz pozdravljaju njegovo uvođenje.

– Prevoz je stvarno bio potreban, ima dosta starijih ljudi koji ne mogu pješke do bolnice, a i radnicima i studentima omogućava da dođu do željenog mjesta i zdravstvene ustanove na vrijeme. Ovom linijom povezana su i predgrađa sa centrom, tako da to mnogo znači za odvijanje života građana – kaže student Radomir Šolaja.

Linija Foča – Banjaluka

Opština Foča uputila je zahtjev resornom ministarstvu da im odobri redovnu autobusku liniju Foča – Banjaluka.

– Taj autobus bi saobraćao preko Doboja, polazio bi ujutru, a vraćao se uveče. Prevoznik bi takođe bio “Drinatrans” iz Zvornika. Čim dobijemo odobrenje ministarstva, uvešćemo tu liniju – rekao je načelnik Radisav Mašić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,