Bioskop: repertoar od 22. do 28. februara

21.02.2013.

ANDRIĆGRAD – Od 22. do 28. februara posjetioci Multiplexa „Andrićgrad“ moći će da pogledaju filmove „Čarlijev svijet“ i „Predivna stvorenja“.

 

Čarlijev svijet [18:00]

Film Čarlijev svijet

IZVORNO IME: The perks of being a wallflower
REŽIJA: Stephen Chbosky
ULOGE: Logan Lerman, Emma Watson, Ezra Miller
ŽANR: Drama
TRAJANJE: 102 min.
GODINA: 2012
CIJENA: 3 KM

SADRŽAJ FILMA:
Ovo je duhovita i dirljiva priča, zasnovana na jednom od najomiljenijih i najprodavanijih romana.

“Čarlijev svet” uspjeo je da dočara sve vrcave trenutke, ali i najteže izazove odrastanja, ispričavši priču o ljubavi, gubitku, strahu i nadi, a iznad svega o nezaboravnim prijateljstvima koja nas vode kroz život.

 

Predivna stvorenja [20:00]

Film Predivna stvorenja

IZVORNO IME: Beautiful creatures
REŽIJA: Richard LaGravenese
ULOGE: Alice Englert, Viola Davis, Emma Thompson
ŽANR: Drama, Naučna fantastika, Romansa
TRAJANJE: 124 min.
GODINA: 2013
CIJENA: 3 KM

SADRŽAJ FILMA:
Film koji će ponoviti, a možda i nadmašiti fantastičan filmski uspjeh Sumrak sage, snimljen po istoimenom serijalu knjiga za mlade o fatalnoj ljubavi i mračnoj opasnoj tajni, uvući će gledaoce u mračni gotički svijet magije i misterije.

Ethan Wate, zvijezda školskog košarkaškog tima jedva čeka da završi srednju školu i napusti južnjački gradić u kome je odrastao. Život mu je postao težak otkako mu je umrla majka a otac se povukao u svoju radnu sobu i posvetio pisanju knjiga. Tada u njegov život ulazi Lena Duchannes – neobična djevojka koja mu se prije toga neko vrijeme pojavljivala u snovima, ili bolje reći u noćnim morama. Ona pripada porodici oficira, čiji su članovi oduvijek posjedovali natprirodne moći.