Ciljevi: Masovnost, stručan rad i zdravlje omladine

Zoran Janković - 05. februara 2013. 058.ba

Skupština SD Mladost Rogatica

ROGATICA – U ponedeljak, 04.02.2013. godine, sa početkom u 18 časova, u Rogatici je održana skupština Sportskog društva „Mladost“ Rogatica.

U periodu između dvije sjednice donesene su sve potrebne odluke, Sportsko društvo je na sudu preregistrovano i isplaćen je dio dugovanja, uključujući i zaostale plate radniku zaposlenom na održavanju sportskih objekata.

Obrazlažući program rada za 2013. godinu predsjednik Izvršnog odbora Sportskog društva „Mladost“ Miladin Ikonić rekao je da je vođeno računa o tome da svi ciljevi postavljeni u strategiji SD, a posebno omasovljavanje svih sportskih klubova, stručan rad i zdravlje sportista, budu ugrađeni u ovaj program. Ikonić je istakao i da sportski radnici imaju jasne vizije razvoja sporta u narednih nekoliko godina.

Na drugoj po redu skupštini u ovoj godini donesen je i Finansijski plan i Odluka o privremenom finasiranju klubova. Budžetom predviđenih 220 hiljada KM raspoređuje se na klubove na isti način kao i prethodne godine, s tim što će SD umjesto ranijih 50% ove godine potrošiti oko 30% od ukupnih raspoloživih sredstava. Od svih klubova zatraženo je da za sljedeću sjednicu, koja će biti održana za približno mjesec dana, pripreme izvještaje o utrošenim sredstvima makar u 2012. jer je godinama već vladao javašluk u pogledu finansijske discipline i niko nikom izvještaje nije podnosio. Takođe je zatraženo od uprava klubova da i same porade na obezbjeđenju dijela potrebnih sredstava za svoje sportiste, odnosno da se ne oslanjaju samo na budžetska sredstva kao na jedini izvor finansiranja rogatičkog sporta.

Na sjednici je još podnesena informacija o jubilarnim 50. MOSI, i donesen zaključak da ponovo zaživi takozvano „Plavo veče“ – tradicionalna manifestacija na kojoj su decenijama proglašavani zaslužni sportisti za prethodnu godinu. Ukoliko to bude fizički izvodljivo „Plavo veče“ biće organizovano do kraja februara.

Na drugoj sjednici po redu SD „Mladost“ Rogatica održanoj u 2013. godini članovi skupštine, inače predstavnici svih sportskih klubova, jednoglasno su usvojili sve materijale koji su bili na dnevnom redu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: