Humana akcija srednjoškolaca „Jedan slatkiš, jedno dijete“

01. februara 2013. 058.ba

Pokloni za mališane u Čajniču

ČAJNIČE – Povodom prazničnog januara i školske Slave Savindana, Srednjoškolski centar „Petar Petrović Njegoš“ u Čajniču i učenici četvrtog razreda, sproveli su akciju među građanima, kako bi prikupili poklone za mališane čiji je socijalni status ugrožen u ovom mjestu. Akcija je nosila naziv „Jedan slatkiš, jedno dijete“, a pokazala se vrlo uspiješnom.

– Ovu akciju smo sproveli povodom praznika, koji su protekli u januaru mjesecu, s ciljem da obradujemo djecu, koja nisu bila u mogućnosti da potpuno uživaju u prazničnim poklonima. Napravili smo par portfolija sa nazivom akcije i apelovali smo na građane šta treba da urade, kako bi bili dovoljno humani i pomogli ovu akciju. Uspostavili smo i dobre kontakte sa svim trgovinskim objektima u gradu, gdje smo postavili kutije u koje su kupci mogli prilikom kupovine, donirati nešto od sebe“, kaže Bojana Katana, učenica četvrtog razreda i pretsjednica Savjeta učenika u ovoj školi.

Građani su u ovoj akciji učenika Srednje škole, pokazali svoju humanost i masovno pomogli istu.

– „Akciju smo zatvorili pred Savindan školsku slavu, jer smo željeli baš na taj dan obradovati ove mališane, što smo i uradili, a sve na osnovu socijalnog kartona, koji smo dobili od Opštine i Osnovne škole, kako bi kompletirali spisak djece koja su socijalno ugrožena, a kako ne bi neko od njih bilo izostavljeno. Mada smo očekivali veći broj onih, čiji je socijalni status ugrožen, no međutim, na našu sreću i na sreću Opštine Čajniče, njihov broj nije enormno veliki u ovom mjestu i možemo se pohvaliti ovakvim uspijehom i ishodom akcije ‘Jedan slatkiš, jedno dijete'“, naglašava Bojana.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Miroslava Perendija

Rodjena je u Čajniču, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Fakultet Političkih nauka završila je u Banja Luci, gdje je stekla zvanje diplomirani novinar. Radi kao novinar – dopisnik za dnevne novine Dan RS i Radio Foča. Urednik je mjesečnog izdanja Biltena – „Mi volimo Čajniče“.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Miroslava Perendija

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,