Italijani obećali pomoć Udruženju pčelara

SRNA - Radoje Tasić - 25. februara 2013. 058.ba

Dani visegradškog meda 2012

Dani visegradškog meda 2012

VIŠEGRAD – Predstavnici Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj „IFAD“ iz Rima obećali su pomoć Udruženju pčelara „Višegrad“ u realizaciji novih projekata u ovoj godini.

Tokom razgovora sa rukovodstvima udruženja pčelara i voćara opštine Višegrad, predstavnici IFAD-a zainteresovali su se za projekat osnivanja ekološko-pčelarskog oglednog parka u blizini željezničke pruge na potezu od Višegrada do Vardišta i Mokre Gore.

Predstavnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dragan Vučković rekao da bi ovaj ogledni park posjećivali i turisti, koji se voze starim „ćirom“, kao posebnu turističku destinaciju Višegrada.

„Iz IFADA su posebno izrazili zadovoljstvo aktivnostima, rezultatima i planovima višegradskog udruženja pčelara kome će na razne načine pomoći u ostvarenju novih projekata“, rekao je Vučković.

On je istakao da će predstavnici IFAD-a obratiti pažnju i na jačanje Udruženja voćara, koje je osnovano prije dvije godine.

Današnjem sastanku prisustovao je i šef kabineta načelnika opštine Višegrad Neđo Savić, koji je istakao da se iz budžeta za pčelare i voćare i ostale poljoprivredne proizvođače izdvajaju značajna podsticajna sredstva.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,