Klizište iznad gradskog stadiona

Opština Foča - 25. februara 2013. 058.ba

Klizište iznad stadiona u Foči

FOČA – Iznad Gradskog stadiona u Foči aktiviralo se klizište i zatrpalo put prema Hramu Svetog Nikole. Nekoliko desetina kubika zemlje se odronilo, usljed velikih padavina i oštetilo put u naselju Obilićevo. Klizište je još uvijek aktivno i prijeti da ugrozi kuće iznad stadiona.

Mještani kažu da na tom dijelu nije do sada bilo odrona i da je neophodno intervenisati kako bi se klizište zaustavilo jer sada izrazito strahuju za svoje kuće.

Šef održavanja vodovodne mreže u predizeću Izvor, Milan Grujičić, kaže da mašine ovog preduzeća raščišćavaju put, ali postoji opasnost od novog odrona.

– „Ima dosta zemlje, teške i mokre, po našoj procjeni sigurno desetak kamiona, samim tim postoji opasnost za novo klizište koje bi ugrozile kuće koje se nalaze na ovom terenu“ – naglasio je Grujičić.

U trenutku odranjanja zemlje putnički automobil je prolazio iznad stadiona. Nije bilo povrijeđenih a na automobilu je pričinjena materijalna šteta jer je prednji kraj bio zatrpan zemljom.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,