Međusobna podrška KK „Varda-HE“ i „Andrićgrada“ [VIDEO]

04.02.2013.

KK Varda-HE podržava Andrićgrad

VIŠEGRAD – KK „Varda-HE“ iz Višegrada i ove sezone uspješno nastupa u Premijer ligi BiH. Proteklog vikenda ostvarili su još jednu pobjedu i trenutno zauzimaju 5. mjesto na tabeli a pored toga što su zadovoljni plasmanom u Upravi ističu da su ove sezone akcenat stavili na mlađe kategorije.

– Ekipa I tima, uz blage oscilacije, dobro nastupa u ovoj sezoni i time smo svi u klubu zadovoljni. Prošle sezone smo postigli naš realni maksimum a to je 3. mjesto Premijer lige BiH, odmah iza KK „Igokee“ i KK „Širokog“. Više od toga ne treba ni pokušavati nego se usmjeriti u širi razvoj kluba. To ove sezone i radimo – navodi Darko Andrić, predsjednik KK „Varda-HE“ i nastavlja.

– Ustabili smo premijerligaški status i stavili akcenat na rad sa mlađim kategorijama. Pioniri u narednom periodu igraju finale u Banja Luci, kadeti odlično treniraju i nastupaju i na prvenstvenim i prijateljskim utakmicama, u procesu smo poboljšanja rada sa juniorima, odnosno, imamo jasne ciljeve i težimo ka njima.

KK „Varda-HE“ pored osnovnih sponzora „HE na Drini“ Višegrad i Opštine Višegrad, ima dobru saradnju i sa „Andrićgradom“. Ona je nastala u specifičnom momentu i ogleda se kroz različite načine podrške.

U jednom momentu, pred početak sezone, klub je imao ozbiljnih problema u nastavku funkcionisanja. Glavni sponzori nisu bili u mogućnosti tada da reaguju te se klub obratio „Andrićgradu“ za pomoć. Profesor Kusturica i saradnici su shvatili situaciju i, kao što su pomogli fudbalski klub pri rekonstrukciji stadiona, pomogli su KK „Varda-HE“ da može nastaviti pripreme i sezonu. Pošto su uvidjeli dobar rad u klubu ta podrška se nastavila i kroz druge vidove.

Partizan u Andrićgradu

Partizan u Andrićgradu

– „Andrićgrad“ nam je pomogao i prilikom dovođenja mlade ekipe KK „CSKA“ iz Moskve kao i ekipe KK „Partizana“ iz Beograda. Znate, neko je trebao dati garancije treneru Dušku Vujoševiću da u Višegradu, pored „Ćuprije na Drini“, postoji uslovna dvorana, dobar klub i da će biti lijep košarkaški ambijent. To je uradio profesor Kusturica a zahvaljujući sjajnoj publici i organizaciji svi gosti su otišli oduševljeni a košarka u Višegradu ispisala nove stranice istorije.

CSKA u Andrićgradu

CSKA u Andrićgradu

Zbog ovih, i mnogih drugih razloga, KK „Varda-HE“ u potpunosti podržava „Andrićgrad“ i profesora Kusturicu. To je jedna šansa za ljepšu budućnost i omladine i Višegrada, a mi ćemo se truditi da kroz KK „Varda-HE“ tu omladinu usmjeravamo na pravi, sportski put – zaključuje Andrić.

U narednom kolu, koje je na programu 16.02.2013.g., KK „Varda-HE“ se, u Višegradu, sastaje sa ekipom KK „Bosna“ iz Sarajeva. Biće to još jedna lijepa košarkaška predstava.


2. Dnevik RTRS – 03.02.2013.