Najtraženija djela Andrića i Selimovića

SRNA - 20. februara 2013. 058.ba

Narodna biblioteka Rogatica

ROGATICA – Narodnu biblioteku u Rogatici najčešće posjećuju učenici osnovnih i srednjih škola, a najtraženija su djela Ive Andrića i Meše Selimovića.

Biblioteka u svom knjižnom fondu ima 31.980 naslova, uglavnom monografskih publikacija i dječije literature. Od ukupnog broja, 6.158 knjiga su donacije i na italijanskom su jeziku.

Direktor biblioteke Stevo Drašković rekao je Srni da je učlanjeno 658 čitalaca, uglavnom mlađe generacije.

Osim obavezne školske lektire, dosta je tražena i stručna, pa Drašković najavljuje da će u ovoj godini pokušati da knjižni fond obogate novim naslovima.

Prema riječima Draškovića, biblioteka planira da organizuje promociju novih knjiga, književne večeri, kao i rad sa učenicima i studentima na izradi maturskih i diplomskih radova.

Narodna biblioteka iz Rogatice ove godine planira da ostvari oko 136.000 KM prihoda.

Resorno ministarstvo će za bruto plate pet zaposlenih izdvojiti oko 90.000 KM, a preostali iznos biće isplaćen iz opštinskog budžeta.

Dio novca biće utrošen za nabavku novih knjiga ali, prema riječima Draškovića, za ovu namjenu potrebno je više sredstava.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,