Održan je edukativni sastanak sa poljoprivrednim proizvođačima u Čajniču

19. februara 2013. 058.ba

Sastanak sa poljoprivrednicima u Čajniču

ČAJNIČE – U ponedeljak sa početkom u 11 časova u Skupštinskoj sali, Poljoprivredna savjetodavna služba koja funkcioniše pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, predstavnica Kompanije Pioneer, gđa Dragica Živanović iz Bijeljine i predstavnici Švajcarskog Karitasa iz Goražda, održali su dvosatni edukativni sastanak sa poljoprivrednim proizvođačima i njihovim predstavnicima u Čajniču.

Cilj ovog sastanka, bio je, pripremiti poljoprivredne proizvođače za predstojeću sjetvu, ponuditi im kvalitetne hibride, koji će dati visoke prinose na ovom području, te upoznati ih sa novim projektom Švajcarskog Karitasa o uzgoju i zasadu jagodičastog voća, prije svega maline, koji se u prethodnim godinama pokazao, kao jedan od najunosnijih i isplativih projekata na području opštine Čajniče.

-„Danas je poljoprivreda znatno ugrožena, a poljoprivredno zemljište se sve manje iskorištava, jer su poljoprivredni proizvođači u podređenom položaju oko same obrade zemljišta, kao i opšteg prinosa poljoprivrednih proizvoda, te njihovog daljeg plasmana. Kompanija Pioneer sa svojom proizvodnjom kvalitetnijih hibrida za sjetvu, nastoji podstaći poljoprivredne proizvođače, da se opredjele za sjetvu njihovih hibrida, od kojih će imati siguran dobitak i kvalitetan prinos“, rekla je na sastanku Dragica Živanović, predstavnica Pioneera.

Ono što je sa ovog sastanka bilo od većeg značaja za uzgajivače jagodičastog voća u Čajniču,odnosno one koji žele započeti novi ili proširiti postojeći biznis u poljoprivredi, jeste novi projekat uzgoja i zasada maline i kupine, za koji je Švajcarska nevladina organizacija Karitas, obezbijedila beskamatna kreditna sredstva, koja će biti plasirana preko firme Herbos nature d.o.o. Ilidža, a do kraja marta mjeseca 2013. godine. Pomenuta sredstva biće dostupna svim poljoprivrednim proizvođačima sa područja Gornje-drinske regije.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Miroslava Perendija

Rodjena je u Čajniču, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Fakultet Političkih nauka završila je u Banja Luci, gdje je stekla zvanje diplomirani novinar. Radi kao novinar – dopisnik za dnevne novine Dan RS i Radio Foča. Urednik je mjesečnog izdanja Biltena – „Mi volimo Čajniče“.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Miroslava Perendija

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,