Prijem za ljubitelje košarke

09.02.2013.

KK Sutjeska

FOČA – Uprava Košarkaškog kluba Sutjeska organizovala je druženje sa sponzorima i prijateljima kluba.

U čitaonici Centra za kulturu i informisanje okupili su se igrači, stručni štab i rukovodstvo Kluba, te predstavnici javnih ustanova, preduzeća i ugostiteljskih objekata i pojedinci koji godinama pružaju finansijsku podršku fočanskoj košarci. Održana je kratka prezentacija o istorijatu Kluba, koji je nastao 1970. godine. Istaknuto je da je ovaj sport uspio opstati i pored toga što Foča nije imala sportsku dvoranu. Njenom izgradnjom došlo je do prekretnice u razvoju košarke, a novi naraštaji fočanskih košarkaša dobili su ono o čemu su generacije njihovih prethodnika mogle samo da sanjaju.
Predsjednik Sutjeske, Spomenko Stojanović uručio je zahvalnice brojnim sponzorima i izrazio nadu da će saradnja biti nastavljena.

– Naša je obaveza da obezbijedimo stabilne finansije, kako bi Klub opstao u rangu u kojem se takmiči. Ambicije su nam plasman u plej-of. Doveli smo dva igrača sa strane, ali ćemo nastojati da što više naša omladina iz Foče igra u prvom timu – rekao je Stojanović.

Na klupu Sutjeske ove godine se vratio trener, Ljubiša Kovačević.

– Prvi cilj nam je bio da vratimo momke koji su ponikli u Sutjesci. U tome smo uspjeli, naš dres ponovo su obukli Stefan Živanović, Nemanja Sladoje i Stefan Radović. Angažovali smo i dvojicu igrača sa strane. Na poziciji plejmejkera doveli smo Uroša Petrova, s obzirom da je otišao Mladen Šolaja, jer je dobio posao u Sarajevu. Na poziciji centra, angažovali smo igrača iz Kraljeva, Nikolu Biloša, tako da sada imamo solidnu ekipu za ovu ligu – istakao je Kovačević.

Sutjeska trenutno ima skor od pet pobjeda i šest poraza, a u narednom kolu, u subotu, dočekuje Hercegovac iz Bileće koji ima učinak od svih 11 pobjeda.