Škola šaha za osnovce

Sreten Mitrović - 27. februara 2013. 058.ba

Škola saha u Rogatici

​ROGATICA – Igranje šaha u Rogatici ima dugu tradiciju. Baštini je Šahovski klub „Gorski – Termag“, član prve šahovske lige Republike Srpske, koji je ovih dana ojačan sa novih 21 člana iz šahovske sekcije ovdašnje Osnovne škole „Sveti Sava“.

​„Prijemni ispit“ za ulazak u klub polagali su u školi šaha koja je radila 1,5 mjeseci. Zajednički vodili su je rukovodilac sekcije, nastavnik u Osnovnoj školi, Slavoljub Šuković i savezni šahovski sudija i majstorski kandidat Slobodan Gavrić.

​- Kao dugogodišnji šahista i šahovski radnik, priča Gavrić, prijatno sam iznenađen nivoom poznavanja šaka ovih dječaka i djevojčica. Različitog su uzrasta, ali su pokazali zavidan talenat i znanje. Na kraju rada škole organizovali smo i prvenstvo. Na devet ploča igralo se po švajcarskom sistemu i prvo mjesto iz devet partija sa maksimalnih devet poena osvojio je devetogodišnji Dejan Duvnjak. Drugo mjesto pripalo je Kristijanu Marijanoviću sa 8 i treće Dejani Rajak, najbolje plasiranoj djevojčici, sa 6,5 poena. Na četvrtom mjestu je šestgodišnja Anja Duvnjak i Nikola Lubarda i njih petoro plasirali su se na predstojeće prvenstvo kadeta Republike Srpske na koje će ih klub uputiti.

Škola saha u Rogatici

​- Petoro prvoplasiranih sa ovog mini prvenstva uz Sašu Brezo, Marka Karišika, Teodora Batinića i Vladana Đerića dobili su i četvrtu početnu kategoriju u šahu što će im sigurno biti podstrek za budući još veći rad i zalaganje, dodao je Gavrić.

​Zanimljivost ove škole šaha je i u tome što je njen najstariji polaznik Dejana Rajak učenik osmog, a najmlađi Anja Duvnjak i Vladan Đerić prvi razred osnovne škole. Među njima su i dva puta po brat i sestra – Teodor i Teodora Batinić, Dejan i Anja Duvnjak i braća Kristijan i Mario Marijanović.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,