Stručni kolegijum načelnika Miškovića pokrenuo proceduru za otkup stanova u Garči i na Bikavcu

Opština Višegrad - 12. februara 2013. 058.ba

Kolegijum Slaviše Miškovića

VIŠEGRAD – Stručni kolegijum načelnika opštine Slaviše Miškovića donio je odluku da se hitno pristupi stvaranju pretpostavki za realizaciju Zakona o otkupu stanova, koji je u novembru 2011. godine usvojen na sjednici Skupštine Republike Srpske, saopšteno je iz opštinske Službe za odnose s javnošću. Otkup se odnosi na stanove u naseljima Bikavac i Garča.

Iako je od donošenja Zakona prošlo više od jedne godine nije se ušlo u proceduru otkupa, pošto nisu bili legalizovani stanovi u naselju Garča, rekao je načelnik Mišković i dodao da su oni dobili upotrebnu dozvolu tek u decembru prošle godine. On je istakao da najveću krivicu za kašnjenje postupka otkupa stanova snosi prethodna vlast, jer za četiri godine mandata nije obezbijedila upotrebnu dozvolu sa stanove u Garči. Na prijedlog načelnika Miškovića formirana je posebna Komisija čiji će zadatak biti da što hitnije sprovede sve neophodne procedure za stvaranje uslova za otkup stanova u Garči i na Bikavcu

Dijelu sastanka stručnog kolegijuma načelnika Miškovića, koji je bio posvećen ovoj problematici, prisustvovali su i predstavnici opštinske Boračke organizacije i višegradskog Odsjeka Minstrastva za izbjegla i raseljena laca – Obrad Poluga i Vukadin Baranac.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,